Meer vertrouwen in jullie toekomst samen

Ongeveer twee op de tien zwangere vrouwen en kraamvrouwen heeft een psychiatrische aandoening zoals een ernstig depressieve stoornis, een paniekstoornis, een postpartum (na de bevalling) psychose of een postpartum depressie. Een psychiatrische ziekte tijdens een zwangerschap of na de bevalling heeft negatieve gevolgen voor het welbevinden van de (aanstaande) moeder.

Psychiatrische stoornissen tijdens de zwangerschap kunnen leiden tot obstetrische (verloskundige) complicaties en na de bevalling tot een verstoorde moeder-kind band. Bovendien keren deze problemen vaak terug (hoge recidiefkans). Binnen Praktijk voor Orthopedagogiek Berkel-Enschot kan er een afspraak gemaakt worden met ‘Praktijk WIJ’ waarin er een nauwe samenwerking is met verloskundigen en het ziekenhuis/kinderarts en een psychiater. Dit alles om in uw vertrouwde omgeving te kunnen zijn.

Zwanger worden en gezond en gelukkig zwanger zijn is helaas niet voor iedereen een vanzelfsprekende gebeurtenis. Wat nu als bijvoorbeeld de wens om zwanger te worden niet in vervulling komt. Maar wat nu als je niet kunt genieten van het ‘zwanger zijn’, geen ‘roze wolk’ ervaart en je soms somberheid voelt of angstig bent.

Ook kan het zijn dat er opgezien wordt tegen de naderende bevalling, mogelijk door een nare bevallingservaring. Of is het na de bevalling moeilijk om met elkaar een nieuw evenwicht te vinden of lukt het niet om van je baby te genieten of valt het je allemaal zwaarder dan je had gedacht.

Verloopt jouw zwangerschap, kraamtijd niet zoals jij/ jullie zou(den) wensen door psychische, psychosociale of relationele problemen? Dan twijfel niet om contact op te nemen met ‘Praktijk Wij’, zodat we samen met jou/ jullie kunnen kijken hoe we jullie meer vertrouwen kunnen geven in jullie toekomst samen.

Kosten en vergoedingen       PRO-BE is gecontracteerd als zorgaanbieder in de regio Hart van Brabant. Dat betekent dat u met een verwijzing van uw consultatiebureau-arts, huisarts, kinderarts of jeugdprofessional de begeleiding vergoed kan krijgen vanuit uw gemeente. Daarnaast heeft PRO-BE een contract met de NFG waarin u uw zorg (deels) vergoed kan krijgen vanuit de zorgverzekeraar.