Hulp bij opvoeding

Soms verloopt de ontwikkeling van uw kind niet helemaal zoals u zou wensen. Dit kan veel vragen oproepen, zowel tijdens de zwangerschap als daarna. Tijdens de basisschoolperiode kunt u merken dat het leren niet vanzelfsprekend gaat of dat u de opvoeding als lastig ervaart en u vele vragen heeft. Uw kind kan hierdoor onzeker worden (internaliserend gedrag) en weinig plezier hebben in het leren of juist opstandig gedrag (externaliserend gedrag) laten zien.

Op school begeleiden ze uw kind goed, maar een extra steun in de rug lijkt nodig te zijn. Tevens kan dit een wisselwerking hebben op u als ouder waarin u onzeker wordt in de opvoeding en niet goed weet wat u kunt doen om de ontwikkeling van uw kind te bevorderen. Samen kijken we naar wat aansluit bij uw kind en uw gezin.

Kosten en vergoedingen       PRO-BE is gecontracteerd als zorgaanbieder in de regio Hart van Brabant. Dat betekent dat u met een verwijzing van uw consultatiebureau-arts, huisarts, kinderarts of jeugdprofessional de begeleiding vergoed kan krijgen vanuit uw gemeente. Daarnaast heeft PRO-BE een contract met de NFG waarin u uw zorg (deels) vergoed kan krijgen vanuit de zorgverzekeraar.