Binnen PRO-BE is het mogelijk om een afspraak te maken met:

Praktijk WIJ en RT-praktijk Inez

 

Marc van Leeuwen

Ik ben Marc van Leeuwen, Gezins- en relatietherapeut NVRG met als specialisatie partnerrelatieproblematiek en jonge gezinnen. Met name voor, tijdens en na de zwangerschap ontstaan er zorgen en problemen waar je niet altijd alleen uit komt. Mijn affiniteit ligt bij deze fase van de relatie, omdat de paren die ik zie gemotiveerd zijn hun moeilijkheden aan te pakken om voor zichzelf en hun kinderen een stevige basis te creëren.

Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in de behandeling van zogenaamde “postpartum men”. Naast vrouwen kunnen namelijk ook de aanstaande of beginnende vaders depressieve of spanningsklachten ontwikkelen die niet altijd door hulpverleners worden herkend.

 

 

 

 

 

Inez van der Velde

Mijn naam is Inez van der Velde. 
Naast remedial teacher ben ik ook werkzaam als logopedist in het Speciaal Basis Onderwijs.
In 2008 heb ik de opleiding Leraar Speciaal Onderwijs met de afstudeerrichting Remedial Teaching voltooid. Een mooie aanvulling op mijn logopedische kennis.

Door mijn ervaring als logopedist in het onderwijs, werd het verband tussen een zwakke (spraak-) taalontwikkeling en problemen met de schoolvakken voor mij steeds duidelijker. Een goede taalontwikkeling is immers nodig om de leerstof en instructies te kunnen begrijpen. Meer inzicht krijgen in leerproblemen en de aanpak daarvan vond ik daarom belangrijk. Daarnaast wilde ik mijn kennis rondom dyslexie vergroten. Als logopedist was ik al betrokken bij de diagnostiek en begeleiding van factoren die met dyslexie samenhangen, maar ik wilde nog adequater leerlingen met dyslexie kunnen begeleiden. Voor mij reden om de opleiding Remedial Teaching te gaan volgen, zodat ik zowel kinderen met (begrijpend) lezen en spelling als ook met rekenen kan helpen.

In augustus 2008 ben ik gestart met RT-praktijk Inez in Berkel-Enschot en begeleid ik veel kinderen uit regio Tilburg.
Aanvullend heb ik verschillende cursussen gevolgd, waaronder dyslexie voor (mede)behandelaars, de workshop Taal in Blokjes, Video Interactiebegeleiding, de cursus Jungle Memory Coach, NLP voor paramedici en Veilig werken met kinderen en jeugd.
Ik neem deel aan verschillende kwaliteitskringen, waaronder een dyslexiekring en ben ik geregistreerd in het NVLF Dyslexieregister.

Carola Brekelmans

Ik ben Carola Brekelmans, sociaal psychiatrisch verpleegkundige sinds 2002, EMDR therapeut en systeemtherapeut i.o. Na 12 jaar ervaring op diverse plekken binnen de psychiatrie, heb ik in 2009 samen met mijn collega’s een POP- Poli opgezet. Een poli gericht op psychische klachten rondom de zwangerschap. Sindsdien is mijn interesse gegroeid en ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in de behandelingen van deze (a.s.) moeders en vaders. Met als doel samen met de (a.s.) ouders een zo’n goed mogelijke zwangerschap, bevalling en kraamtijd te realiseren en de toekomst met meer vertrouwen tegemoet te durven gaan.
In 2010 is dit enthousiasme uitgegroeid tot een trainingsbureau voor professionals in de verloskundige zorg op het gebied van zwangerschap en psychiatrie: www.kosterenbrekelmans.nl

Trots ben ik op het feit dat wij deze gespecialiseerde zorg ook in de eerste lijn kunnen aanbieden. Het is namelijk zo ingrijpend als psychische klachten zoals somberheid, angst of een eerdere traumatische bevalling jouw gewenste toekomst en die van je gezin in de weg staan.

 

 

 

Kosten en vergoedingen       PRO-BE is gecontracteerd als zorgaanbieder in de regio Hart van Brabant. Dat betekent dat u met een verwijzing van uw consultatiebureau-arts, huisarts, kinderarts of jeugdprofessional de begeleiding vergoed kan krijgen vanuit uw gemeente. Daarnaast heeft PRO-BE een contract met de NFG waarin u uw zorg (deels) vergoed kan krijgen vanuit de zorgverzekeraar.